عوارض خروج از کشور
عوارض خروج از کشور چیست؟
عوارض خروجی از کشور به مبلغی گفته میشود که هر سال به وسیله وزارت اقتصاد و طبق قانون بودجه اعلام شده و امسال نیز نرخی بین 520.000 تا 1.040.000هزار تومان دارد. این عوارض برای مسافران عادی، زائران حج تمتع و عمره، زائران عتبات و عالیات، مسافران مرزنشین و همین طور تیمهای ورزشکاری ملی، تا حدودی متفاوت است.
جدول هزینه های عوارض خروج
مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳ در بودجه مصوبه مجلس برای هر کدام از گروههای خاص، مطابق جدول زیر تعیین شده که نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد افزایش است. در تعیین هزینه عوارض خروج از کشور، فاکتورهایی مثل تعداد دفعات سفر برونمرزی، نوع مرز و نوع سفر (زیارتی، سیاحتی و کاری) تاثیر دارد. بنابر مصوبه جدید، در سفر دوم ۵۰ درصد و در سفر سوم ۱۰۰ درصد نسبت به عوارض خروج از کشور سفر اول، اضافه خواهد شد.
از چه سنی باید عوارض خروج پرداخت کنیم؟
خیلیها میپرسند که عوارض خروج از کشور برای چه سنی است؟ بهطورکلی تفاوتی بین عوارض خروج از کشور کودکان و نوزادان با سایر مسافران وجود ندارد و نرخ آن با عوارض خروج از کشور زمینی برای بزرگسالان یکسان است. این عوارض به ازای هر فرد با کدملی و بلیط پرواز محاسبه میشود. پرداخت عوارض خروج از کشور زمینی هم از روش آنلاین هم از روش حضوری امکانپذیر است.
از چه روش هایی عوارض خروج را پرداخت کنیم؟
شما میتوانید عوارض خروج از ایران را از راههای مختلفی پرداخت کنید. در این بخش به معرفی روش های پرداخت عوارض خروج از کشور میپردازیم تا گزینه مناسب خود را راحتتر انتخاب کنید.
از طریق شعب بانک ملی
اگر امکان استفاده از روشهای پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور وجود نداشته باشد، میتوانید از روش پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین بانک ملی استفاده کنید. برای این کار کافی است به شعب مرزی بانک ملی ایران مراجعه و مبلغ عوارض را پرداخت کنید. پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین بانک ملی یکی از راحتترین و بیدردسرترین روشهای پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ است
از طریق سامانه الکترونیک سداد
از آسانترین روشهای پرداخت عوارض خروج از کشور، استفاده از سامانه سداد یا سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور است. این سامانه با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و بانک ملی ایران طراحی شده و از طریق آن بهراحتی میتوانید مبلغ عوارض را پرداخت کنید که لینک پرداخت از این طریق در انتهای صفحه سایت آژانس مسافرتی مسیر جادویی آسمان قرار گرفته.
از طریق دستگاه های ATM در فرودگاه
یکی از این روشهای ساده برای پرداخت عوارض خروج، استفاده از دستگاههای ATM یا خودپردازهای غیرنقدی است که طی سالهای اخیر در فرودگاههای کشور نصب شدهاند. پرداخت عوارض با دستگاه خودپرداز غیرنقدی، فرآیند مشابه پرداخت از الکترونیکی را دارد.
چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معافند؟
معافیت خدمه سفر از پرداخت عوارض خروج از کشور
معافیت دانشجویان از پرداخت عوارض خروج از کشور
معافیت بیماران و جانبازان از پرداخت عوارض خروج از کشور
معافیت زائرین کربلا در اربعین از پرداخت عوارض خروج
اگر گذرنامه سیاسی یا خدمت دارید یا مقیم یک کشور دیگر هستید و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار گرفتهاید، لازم نیست عوارض خروج را پرداخت کنید.
آیا عوارض خروج قابل استرداد است ؟
اگر اشتباهی در پرداخت عوارض خروج از کشور صورت بگیرد، کافی است به بخش (درخواست استرداد وجوه خروج از کشور) در سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه و درخواست استرداد هزینه را ثبت کنید. البته باید توجه داشته باشید که فقط استرداد عوارضی که بهصورت الکترونیکی پرداخت شده از طریق این سامانه امکانپذیر است.